Egen tolkning av Roys Fares banan cake

Att baka är ett av alla kreativa saker som jag gillar att göra och självfallet skulle jag vilja kunna göra det mer än vad jag gör, men eftersom det tar mycket tid och för att ingen äter upp det här hemma funkar det inte.

 

Nyligen köpte jag bakboken United States of Cakes : bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten som är skriven av Roy Fares. Boken innehåller en massa goda recept på bakverk i form av cupcakes och tårtor.

Testade ett recept från den boken som heter banan cake och gjorde min tolkning på tårtan, tårtan innehåller banan och smörkolakräm.

&nbsnbsp;

Tårtan blev fin men smaken blev okej, frostningen innehöll för mycket smör för min smak och blev maffig att äta. Kan tänka mig att göra tårtan igen men då kommer smörkolakrämen få innehålla mycket mindre smör. Oftast när jag gör tårtor vill jag att smaken inte ska vara fet eller söt, det blir för maffig att äta och ger en ont i magen. Jag försöker därför balansera med smakerna och inte använda för feta produkter. Det som jag oftast använder som fyllning i tårtorna är frukt, exempelvis blåbär, hallon, banan och jordgubbar.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *