Blogg

Återbruk, sittdel till dockvagn

Min son fick en dockvagn för att han tyckte det var kul att köra med den. Tyvärr gick tyget sönder på sitsen och var därför svårt att sätta dit något i barnvagnen. Jag kunde ha kastat vagnen men tänkte att det säkert skulle gå att sy ett ny sits till den istället. Det jag gjorde var att köpa kantband, tyg och band på Ohlsons tyger. Sedan sprättade jag isär den gamla sitsen för att veta hur tygbitarna skulle vara för att passa. Det syddes ihop och jag använde de gamla plastdelarna för att kunna sätta en docka i sittdelen.

Den gamla sittdelen till dockvagnen som hade gått sönder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dockvagnen med den nya sittdelen som jag sydde. Jag tycker det blev bra och är glad att dockvagnen går att använda igen.

 

 

Gardiner i kök och vardagsrum

I somras velade jag fram och tillbaka i vad för gardiner som jag vill ha på våren/sommaren. Beställde lite olika men landade inte i något som jag  kände mig nöjd över, dessutom hade vi en lite bebis så hittade inte tiden till att sy egna gardiner. Nu är rutinerna bättre med Ellen och jag hittade ett snygg tyg på tyg.se som jag tyckte kunde passa. Mönstret är rätt vågad men tycker det passar med andra färger som vi har i fönstret.

Jag köpte nästan 10 meter tyg då jag ska sy till alla fönster i vardagsrum/kök. Jag har redan hunnit sy två gardiner och jag har märkt en sak. Tyget är ganska tunt och lite svårare att jobba med än om det hade varit tjockare men resultatet blir bra. Se bild nedan för att se hur det blev.

DIY Ninjago och Legotårta

Vi gick nyligen in i ett nytt år och jag hoppas på att bli lite bättre på att lägga upp inlägg.

 

Nyligen fyllde min son Adam 4 år. Jag gillar att baka och tycker det är kul att göra figurtårtor. Adam gillar just nu att leka mycket med Lego. Det kändes därför kul att baka en Legotårta och Ninjago som är en Legofigur.

Tårtorna innehåller bär och marsankräm som sedan är täckta med marsipan. Jag har då kombinerat färdigfärgad marsipan och färgat marsipanen själv med färgpasta.

DIY Julkulor

Jag har sett flera inlägg om hur man kan måla sin julkulor, vilket jag tänkte att jag ville göra. De julkulor som vi har hemma har vi haft ett par år och är i plast. De har därför blivit avskavda och slitna. Jag köpte hobbyfärg på Systrene Grene i olika färger som jag tyckte kunde bli fint i granen. Det jag gjorde med julkulorna var att torka av de innan jag pensla på de med färg. För att garantera att färgen skulle bli skarpt och att inte originalfärgen skulle lysa igenom målade jag ett lager vitt.

För att inte julkulorna skulle få bordsmärken hängde jag upp de i förvaringslådor med grillpinnar för att det skulle bli hängande.

Ett enkelt pyssel att testa om man behöver uppdatera sina julkulor.

Dörrkrans gjort av en

På vår ytterdörr brukar jag ha en dörrkrans kring jul. Förra året köpte jag en färdig men i år gjorde jag en. Inspirationen för dörrkransen var en bild som jag såg på Pinterest.

 

För att göra kransen använde jag en, stomme, snöre och bjällror. Bjällrorna köpte jag till babygymmet, jag kunde därför återanvända material som jag redan hade hemma.

Adventskalender för Lego

Min son Adam älskar att bygga med lego. I år tänkte vi därför att det kunde vara kul att göra en julkalender till honom med legobitar i. Det finns att köpa färdiga legokalender men de innehåller enbart legogubbar, vilket inte är så kul för en kille som gillar att bygga ihop lego.

Vi bestämde oss därför för att köpa en hel polisstation som min man delade upp i 24 olika delar. Jag fixade 24 stycken påsar med A4 papper från Ikea och satte nummer med mall som jag gjorde i InDesign. Ett gemensamt pysselprojekt från vår sida.

Varje dag har en egen påse med ett antal legobitar, dessa sitter upphängda på en bonad som jag hade när jag var liten. Adam längtar att få öppna sin kalender och vet ännu inte vad det är för något i.

DIY Babygym

Det har varit tyst från mig ett tag och det finns naturliga skäl, anledningen är att vår dotter föddes den 29 juni. Har därför prioriterat annat än att uppdatera med nya inlägg här.

 

Till Adam hade vi ett babygym som vi lånade och lämnade tillbaka. Nu behövde vi köpa ett/låna från någon som hade barn. Då jag hade sett mycket inspiration på Pinterest på egengjorda babygym ville jag göra ett eget. Jag tittade på flertalet babygym på nätet och ritade utifrån det en skiss som jag gav till en vän som är finsnickare. Han fick även uppgiften att försöka komma på en lösning som gjorde att det gick att ta isär helt.

Till gymmet skapade jag leksaker som skulle hänga ner. Jag blandade med träkulor, träfigurer och virkade bollar fyllda med vadd. För att Ellen skulle gilla gymmet försökte jag använda färgglada färger. Materialet till leksakerna köpte jag här.

Ren från Ikea får nytt utseende

På min mans jobb skulle man flytta sitt kontor till en ny adress. De rensade då ut bland saker som de inte ville flytta med sig. En av sakerna var en grön ren från Ikea som jag tyckte var häftig men den hade lite skrikig färg. Jag bad min man att ta hem den så kunde jag ta och måla om den. Sagt och gjort, renen var i metall så var tvugen att slipa ytan för att färgen skulle fastna. Sedan målade jag med hobbyfärg från Systrana Grene.

Renen fick bli en mindre skrikig grön och står nu i vår bokhylla här hemma.

Renen innan jag målade om den.
Renen efter att jag hade målat om den.

Garderober i ett nytt skick

I vår lägenhet som vi flyttade in i för över ett år sedan var förvaringen sisådär, hade en del förvaring men den var gammal och hade lådor som inte höll. Behovet fanns därför att uppdatera med nya garderober.

 

Nyligen bytte vi ut garderoben i korridoren som fungerar som ett städskåp. Som tidigare blev det stomme och dörr från Ikea och handtag från Beslag design. Detta för att hålla ihop det med de andra rummen.

Vi bytte även garderoben i kontoret till en ny från Ikea, även denna i samma stil som i Adams rum (en spegel på mitten).

Vi har väntat ett tag med att byta garderober på dessa ställen. Anledning är för att det bl.a. behövde flytspackla i korridoren för att kunna ställa dit en ny garderob. Min pappa var därför snäll och kom förbi för att fixa det största jobbet. Projektet blev inte lika stort och vi kunde fortsätta med att göra klart det när vi fick tid.

De gamla garderoberna.

De nya garderoberna.